söndag 17 april 2011

Resa till Georgien, Azerbaijan o Armenien

Hej! Vi är på gång med en ny motorcykelresa, den här gången ska vi åka till Georgien, Azerbaijan, Armenien o några länder till. Här följer en liten redogörelse för vilka vi är o en förenklad färdplan. tanken är att vi ska försöka skriva inlägg ungefär en gång i veckan under resans gång.
 Vilka är vi: Kenneth o Inger från Ö-vik, Helge o Oskar från Stockholm, Kenneth från Nyköping o Lars-Eric från Varberg.
Jobbet innan resan har varit att läsa på o skriva en färdplan samt fixa visum trill Azerbaijan, vilket gick lätt när vi väl förstod hur vi skulle göra.
Färdplan: Inger o jag startar från Ö-vik 1/5 för att kunna vara hos släkten i Upsala den 2/5 och sedan åka till Karskrona via Stockholm ( Helge o Oskar) o Nyköping (Kenneth). Lars-Eric möter oss i Karlskrona.
Vi åker färja till Gdynia i Polen där vi vaknar den 4/5 o kör sedan via Ketrzyn o Miedzyrzec polanski till Lviv i Ukraina, Vi vilar antagligen någon dag i Lviv innan  vi åker upp mot Krimhalvön, efter några dagar där fortsätter vi ner till Odessa där vi ska åka färja över Svarta havet till Batumi i Georgien, dit räknar vi med att komma den 21/5 ( färjeresan tar 3 dagar). Från Batumi kör vi till Mestia o Svaneti o ser oss omkring, efter några dagar kommer vi till Tiblisi (huvudstaden) o sedan fortsätter vi in i Azerbaijan omkring den 27/5. Vi kör genom Azerbaijan till Kaspiska havet där huvudstaden Baku ligger. Där stannar vi några dagar innan vi återvänder till Georgien för att kunna åka in i Armenien, efter ett par dagar är vi i Armeniens huvudstad Yerevan där vi ska försöka fixa visum till Nagorno-Karabach, om det lyckas åker vi vidare till Stepanekert som är huvudstad i Nagorno-Karabach. Efter ett par dagar där är det dags att åka tillbaka genom Armenien, in i Georgien o vidare till Turkiet, där vi ska följa Svarta havskusten för att komma in i Bulgarien o vidare upp i de Rumänska bergen där vi ska titta på greve Draculas hemtrakter (Bran o Sigishoara) innan vi fortsätter genom Ungern en liten bit o tillbaka till Polen där vi besöker Auschwitz innan vi kommer till Gdansk för färjetransport till Nynäshamn. Vi räknar med att vara hemma till midsommar.
Så ser alltså färdplanen ut men vi kommer säkert att avvika en del så gå gärna in någon gång i veckan om du är nyfiken på hur vi kör.

1 kommentar:

  1. Då gör jag ett nytt försök : ) Vi kommer garanterat att läsa den!

    SvaraRadera